Hotdog met gekonfijte ui, crème van Emmental Entremont en lente-ui
Hotdog met gekonfijte ui, crème van Emmental Entremont en lente-ui
Ingrediënten
:
4 hotdogbroodjes
2 uien
1 koffielepel suiker
2 soeplepels olijfolie
4 knakworstjes
1 zakje geraspte Emmental Entremont
1 sjalot
2 lente-uien
10 cl vloeibare room
Bereiding
:
Schil de uien en hak ze fijn.
Verwarm een pan met twee goed gevulde lepels olijfolie en doe er de uien bij.
Laat aanstoven op een hoog vuur en let erop dat de uien niet aanbranden. Voeg indien nodig een lepel water toe.
Zet het vuur lager als de uien glazig zijn en voeg een koffielepel suiker toe. Laat nog 15 minuten sudderen.
Snijd de sjalot fijn en fruit met een scheutje olijfolie.
Voeg de emmentaler en de vloeibare room toe en laat enkele minuten indikken op een zacht vuur.
Gaar ondertussen de worstjes in een hoeveelheid warm water volgens de aanbevolen gaartijd.
Leg enkele lepels gekonfijte ui op elk hotdogbroodje.
Leg de worstjes tussen het broodje.
Voeg een rijkelijke hoeveelheid Emmental Entremont toe.
Bestrooi met een handvol gehakte lente-uitjes.
Dien warm op.