Huisgemaakte kruidenkoekhapjes met Comté

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Huisgemaakte kruidenkoekhapjes met Comté

Ingrediënten

:

330 gr bloem
22 gr bakpoeder (2 zakjes)
12 gr speculooskruiden
50 gr basterdsuiker
130 gr boter
250 gr kastanjehoning
200 gr vloeibare room
1 blok Entremont Comté
Druiven
Scherpe mosterd
 

Bereiding

:

Warm de oven voor op 160 °C. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en de speculooskruiden. Verwarm de honing samen met de boter en de basterdsuiker tot het een mooie homogene massa vormt. Voeg daarna de room toe en meng met een garde. Neem een spatel of houten lepel en giet het honingmengsel al roerend bij het bloemmengsel.

Giet het deeg in een beboterde en bebloemde cakevorm en zet gedurende 50 à 60 minuten in de oven. Controleer de gaarheid door in de kruidenkoek te prikken, bijvoorbeeld met een dun mesje. Er mag geen deeg aan blijven kleven.

Als de koek is afgekoeld, verpak je hem in plasticfolie en laat je hem 24 uur rusten. Zo blijft hij lekker zacht en kunnen de smaken zich mooi verdelen.

Maak de kruidenkoekhapjes klaar net voor je ze gaat opdienen. Snijd de Comté en de kruidenkoek in blokjes van ongeveer 1 cm. Besmeer eventueel de kruidenkoek met mosterd. Gebruik dan tandenstokers om prikkertjes te maken met een halve druif, een stukje kaas en een blokje kruidenkoek. Dresseer je kruidenkoekhapjes op een bord en dien onmiddellijk op.

c

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken