Kaassoufflé met tuinkruiden
Kaassoufflé met tuinkruiden
Ingrediënten
:
60 gr bloem
60 gr boter (en een beetje voor in de vorm)
400 ml volle melk
4 eieren
150 gr gemalen kaas (emmental Entremont)
Een flinke hand verse kruiden: bieslook, peterselie, dille, dragon, postelein, basilicum, jonge spinazie …
Peper en zout van de molen
Bereiding
:
Laat de oven voorverwarmen op 160°C. Beboter uw bakvorm en bestuif hem met bloem. Hak de tuinkruiden fijn.
Maak nu de bechamel. Laat de boter smelten in een ketel met dikke bodem en voeg dan de bloem toe. Zet het vuur zacht en roer tot u een lichte biscuitgeur ruikt. Dit kan enkele minuten duren, dus wees geduldig. Voeg dan in één keer de melk toe en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot het mengsel een mooie dikte heeft. Kruid met peper en zout en laat enkele minuten afkoelen. Scheid intussen de eieren. Klop eerst het eiwit stijf. Meng daarna de eigelen onder de warme bechamel.
Voeg nu de gemalen kaas en de gehakte tuinkruiden toe en meng tot een homogene massa. Spatel er daarna voorzichtig het eiwit onder. Giet nu in de vorm, tot driekwart van de hoogte van de vorm. Minder hoog mag ook, maar als u er meer in giet zal de soufflé over de rand komen.
Zet 45 minuten in de oven, zonder de oven in de tussentijd te openen.
Serveer onmiddellijk (want de soufflé zal zeer snel terug inzakken), samen met een knapperige, smakelijke salade.