Kerstboom van gerookte raclette
Kerstboom van gerookte raclette
Ingrediënten
:
Een bol pizzadeeg van 400 gr (die van het merk Delhaize is prima)
Enkele plakjes Entremont gerookte raclette
1 eigeel
4 soeplepels geraspte parmezaan
1 soeplepel fijngehakte peterselie
Ketchup
Bereiding
:
Verwarm de oven voor op 180°C en laat de deegbol uit de frigo rusten gedurende een half uur.
Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 15 gram. Draai elk stukje tot een bolletje met telkens twee stukjes raclette erin (de korstjes van de raclette zijn perfect eetbaar).
Schik de bolletjes in de vorm van een kerstboom, zoals op de foto. Zorg dat de bolletjes tegen elkaar liggen, zodat ze aan mekaar gaan plakken tijdens het bakken.
Klop het eigeel op met een beetje water en borstel het over de kerstboom. Bak de kerstboom gedurende ongeveer 20 minuten. Zorg dat je ‘m niet te gaar bakt, anders drogen de bolletjes uit.
Haal uit de oven en bestrooi met parmezaan en peterselie. Zet op tafel, samen met de ketchup. Tijd om aan te vallen!