Mac and cheese met raclettekaas van Entremont

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Mac and cheese met raclettekaas van Entremont

Ingrediënten

250 g macaroni
40 g boter
40 cl melk
15 g bloem
2 theelepels paprikapoeder
3 mespuntjes zout
4 slagen peper uit de molen
210 g raclettekaas van Entremont
Paneermeel
1 theelepel mosterd
 

Bereiding

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laten uitlekken. Laat tijdens het koken van de pasta de boter op middelhoog vuur smelten in een steelpan. Voeg, wanneer de boter begint te borrelen, de mosterd, het paprikapoeder, het zout en de peper en de bloem toe en meng dit tot een licht gekleurde bereiding. Voeg onder constant roeren de melk in een klein straaltje toe en laat het geheel een tiental minuten zacht koken tot het ingedikt is. 

Haal het mengsel van het vuur en voeg 3/4 van de in blokjes gesneden kaas toe en roer dit tot een homogene massa. Roer de macaroni door de saus. Doe de helft van de pasta in een ovenschaal, leg hier de helft van de resterende kaas op, voeg de rest van de pasta toe en bedek het met de resterende kaas.

Bestrooi het gerecht met paneermeel en zet het een tiental minuten in de oven op 180°C totdat de Mac & Cheese een goudbruin korstje heeft. Voeg voor het goed warm opdienen een snufje paprikapoeder toe.

 

Photo Credits : Stéphanie Iguna @Geekandfood

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken