Milanese escalope met geraspte Entremont Emmentaler kaas

new rape ent emmental 300g

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Milanese escalope met geraspte Entremont Emmentaler kaas

Ingrediënten

Voor de milanese schnitzels:

  • 4 kalfslapjes
  • 2 eieren
  • 50 g bloem
  • 50 g paneermeel
  • 50 g geraspte Entremont Emmentaler kaas (300 g verpakking)
  • Fleur de sel (zeezout) en versgemalen peper
  • 3 eetlepels olie
  • 20 g boter

 

  • 150 g tomatensaus
  • 125 g geraspte Entremont Emmentaler kaas (300 g verpakking)
  • Enkele blaadjes basilicum

Bereiding

  • Leg de kalfslapjes tussen twee vellen bakpapier.
  • Druk de kalfslapjes plat met een deegroller.
  • Neem 3 diepe borden.
  • Doe de bloem met een snuifje fleur de sel in het eerste bord.
  • Klop de eieren in de tweede kom.
  • Meng in het derde bord de paneermeel met de geraspte kaas.
  • Haal de kalfslapjes door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel-kaasmengsel.
  • Verhit de boter en olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
  • Bak de kalfslapjes op redelijk hoog vuur minstens 3 minuten aan elke kant.
  • Na het bakken, doe je twee eetlepels tomatensaus op de escalopes, voeg de geraspte kaas toe en zet de pan een paar minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.
  • Garneer met enkele blaadjes verse basilicum zodra ze uit de oven komen.
  • Serveer onmiddellijk.
Crédit Photo : La Food Factory
Delen
Afdrukken