Milanese escalope met geraspte Entremont Emmentaler kaas
Milanese escalope met geraspte Entremont Emmentaler kaas
Ingrediënten
Voor de milanese schnitzels:
- 4 kalfslapjes
- 2 eieren
- 50 g bloem
- 50 g paneermeel
- 50 g geraspte Entremont Emmentaler kaas (300 g verpakking)
- Fleur de sel (zeezout) en versgemalen peper
- 3 eetlepels olie
- 20 g boter
- 150 g tomatensaus
- 125 g geraspte Entremont Emmentaler kaas (300 g verpakking)
- Enkele blaadjes basilicum
Bereiding
- Leg de kalfslapjes tussen twee vellen bakpapier.
- Druk de kalfslapjes plat met een deegroller.
- Neem 3 diepe borden.
- Doe de bloem met een snuifje fleur de sel in het eerste bord.
- Klop de eieren in de tweede kom.
- Meng in het derde bord de paneermeel met de geraspte kaas.
- Haal de kalfslapjes door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel-kaasmengsel.
- Verhit de boter en olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Bak de kalfslapjes op redelijk hoog vuur minstens 3 minuten aan elke kant.
- Na het bakken, doe je twee eetlepels tomatensaus op de escalopes, voeg de geraspte kaas toe en zet de pan een paar minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.
- Garneer met enkele blaadjes verse basilicum zodra ze uit de oven komen.
- Serveer onmiddellijk.
Crédit Photo : La Food Factory