Muffins met zoete aardappel en gesmolten emmentaler

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Muffins met zoete aardappel en gesmolten emmentaler

Ingrediënten

 

VULLING

30 g boter
30 g bloem
½ liter halfvolle melk 
150 g geraspte emmentaler Entremont
ZOETEAARDAPPELMUFFINS

100 g bloem
½ zakje bakpoeder
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels plattekaas
2 eieren
40 g geraspte emmentaler Entremont
1 ui
2 middelgrote zoete aardappelen
Kerriepoeder en kippenbouillon
Zout, peper

Bereiding

 

Smelt de boter, voeg de bloem toe, roer 2 minuten met een garde en voeg dan beetje bij beetje de melk toe, zonder te stoppen met roeren.

Zet het vuur uit en voeg de geraspte emmentaler Entremont toe.

Roer de bechamelsaus glad zodat hij geen klontjes meer bevat. Schenk de saus in een ijsklontjesvorm en zet in de diepvries.

Schil één zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Fruit de ui in een klontje boter, voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak tot ze beginnen te bruinen.

Verwarm een hoeveelheid water met de kippenbouillon. Schil de tweede zoete aardappel, kook gaar in de kippenbouillon en pureer tot een dikke puree.

Meng de bloem met het bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en doe er de olie, plattekaas, het ei, zout, peper en twee theelepels kerriepoeder bij.

Voeg de zoeteaardappelpuree, de zoeteaardappelblokjes met de uien en de geraspte emmentaler Entremont toe aan het mengsel.

Beboter muffinvormen, vul tot de helft met het mengsel, leg er een bevroren blokje bechamelsaus op en bedek met de rest van het mengsel.

Bak de muffins 25 minuten in de oven op 180°C

Recept van onze ambassadrice Aurore #OnCuisineAutrementBon 

Fotocredit:  Stéphanie Iguna @LaFoodFactory

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken