Nourish Bowl Met Entremont-Emmentaler

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Nourish Bowl Met Entremont-Emmentaler

Ingrediënten

2 glazen quinoa
100 g Entremont-Emmentaler in porties
½ broccoli
100 g peultjes
200 g pompen
8 rode minipaprika’s
100 g rode kool
½ ui
15 g boter
15 cl olijfolie
1 eetlepel zachte mosterd
Het sap van een halve sinaasappel
30 g geroosterde hazelnoten
30 g boter
1 teentje look, geplet
1 takje tijm
Peper en zout

Bereiding

Schil de ui en hak deze fijn. Laat de ui slinken in een steelpan met 15 g boter. Voeg de quinoa toe, roer om en fruit gedurende 2 minuten. Voeg vier glazen water toe en zet op hoog vuur. Dek af wanneer het water kookt en zet het vuur lager. Laat ongeveer een kwartier pruttelen op een zeer laag vuur.  Werk los met een vork en kruid met peper en zout.

Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Smelt 15 g boter in een pan met een teentje geplette look en een takje tijm. Voeg de pompoenblokjestoe en stoof een tiental minuten op middelhoog vuur.

Besprenkel de minipaprika’s met olijfolie en bak ze 10 à 15 minuten in de oven op 200 °C. Was de broccoli en snijd ze in roosjes. Blancheer de broccoli en de peultjes even in gezouten kokend water. Giet af en koel even af onder een koude waterstraal.

Bereid de saus door de mosterd te mengen met het sinaasappelsap, te kruiden met peper en zout en op te  kloppen met een garde terwijl u langzaamaan olijfolie toevoegt.

Snijd de Entremont emmentaler in blokjes en maak de nourish bowl. Schik alle elementen, wissel de kleuren af en plaats de blokjes Entremont emmentaler in het midden. Besprenkel ten slotte

 

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken