Nuggets met Corn Flakes, saus met Emmental Entremont

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Nuggets met Corn Flakes, saus met Emmental Entremont

Ingrediënten

:

3 kipfilets 
160g geraspte Emmental Entremont
3 cl witte wijn
10 cl verse room
Enkele takjes platte peterselie
100 g Cornflakes natuur
50 g bloem
1 ei
5 cl olijfolie
20 g boter
Zout en peper
 

Bereiding

:

De kipfilets in stukjes snijden en ze in een saladekom leggen, zout en peper toevoegen.

De cornflakes grof in paneermiddel deppen met behulp van een deegrol, vervolgens in een kom strooien.

Een ei breken en in een tweede kom kloppen.

Het equivalent van 50 g bloem in een derde kom strooien.

Eerst elk deel in bloem omhullen, ze vervolgens in het geklopte ei deppen en uiteindelijk in de cornflakes. 

Ze een voor een op een bord leggen. 30 minuten op een koele plaats laten.

Een pan verwarmen met een klompje boter en een scheutje olijfolie, de nuggets langs elke kant 4 minuten bakken op een matig vuur. 

Ondertussen de platte peterselie fijn snijden.

De nuggets na het bakken op absorberend papier leggen. 

De room, de witte wijn en de kaas Entremont in een kom mengen.

Op een laag vuur laten koken totdat het mengsel homogeen en glad wordt.

De nuggets op het bord leggen, de saus met de warme Emmental in een kleine kom gieten, een beetje gehakte peterselie toevoegen.

Onmiddellijk opdienen.

Fotocredit : Stéphanie Iguna @LaFoodFactory

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken