Oesters in gelei met Emmentaler en muscadine
Oesters in gelei met Emmentaler en muscadine
Ingrediënten
100 g geraspte Emmentaler van Entremont
12 oesters
20 cl zure room om op te kloppen
30 cl Muscadet
3 gelatineblaadjes
2 sjalotjes
1 citroen
Zout, peper uit de molen
Bereiding
Open de oesters en bewaar ze in hun water.
Breng de witte wijn aan de kook met de fijngesneden sjalotjes.
Laat de vloeistof tot de helft indikken en voeg de met de hand uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
Breng de vloeistof aan de kook, schenk deze over een vergiet en bewaar alleen het sap, dat u laat afkoelen.
Maak een hele citroen schoon, bewaar al het vruchtvlees en meng dit met de zure room en de Emmentaler van Entremont.
Verwarm het geheel totdat de Emmentaler van Entremont gesmolten is.
Voeg zout en peper toe.
Klop het met de hand tot een mousse.
Bak de oesters enkele minuten aan beide zijden in een beetje olijfolie.
Voeg zout en peper toe.
Leg op een bord de warme mousse, een oester, de gelei en eindig met nog een laagje mousse.
Meteen serveren, met wat citroenschilletjes verdeeld over het bord.
U kunt wat lumpkuit gebruiken om het gerecht te versieren.