Ovenschotel met prei en zalm

ENT Pack Gratin Simulation Volume Facing

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Ovenschotel met prei en zalm

Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen
  • 400 gr (diepvries)zalm
  • 4 dunne stengels prei
  • 75 gr boter
  • 3 el bloem
  • 250 ml melk
  • 250 ml visfumet
  • 1 tl gedroogde dille
  • 100 gr Entemont gratin gemalen kaas
  • peper & zout

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in hun geheel gaar in gezouten water. Giet ze af, laat ze even afkoelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de prei fijn, spoel onder koud water en stoof aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout. 

Smelt voor de saus de boter in een steelpannetje. Voeg er de bloem aan toe en laat even ‘bakken’. Blus met de melk en de visfumet en roer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met de gedroogde dille, peper en zout. 

Snijd de zalm in reepjes en boter een ovenschaal in. Schep er de helft van de reepjes zalm, een laagje prei, een laagje aardappelschijfjes en een laagje vissaus in. Herhaal deze stappen nog een keer. Bestrooi de ovenschotel met de gemalen kaas. Plaats de schotel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zet de laatste minuten de grill nog even op zodat de kaas mooi goudbruin kan gratineren.

Crédit Photo : Stephanie Bex
Delen
Afdrukken