Paashaasbrioches met Entremont Gruyère IGP

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Paashaasbrioches met Entremont Gruyère IGP

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de brioches:

• 200 gr bloem
• 1 zakje instantgist
• 10 gr suiker
• 1/2 tl zout
• 60 ml water
• 60 ml lauwe melk
• 10 gr boter op kamertemperatuur
• 100 gr geraspte Entremont Gruyère IGP

Voor de kaassaus:

50 gr geraspte Entremont Gruyère IGP
• 10 cl vloeibare room

Decoratie:
• 1 wortel

Bereiding

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

– Meng de gist met het water en de melk, en laat een tiental minuten rusten.
– Doe de bloem, de suiker en het zout in de kom van een keukenrobot en voeg het gistmengsel toe.
– Kneed enkele minuten met de keukenrobot en voeg dan de boter en 60 gr Entremont kaas toe.
– Laat nog enkele minuten kneden.
– Doe het deeg in een ruime kom en laat twee uur rijzen.
– Verdeel het deeg in stukken van 70 gr.
– Verdeel nu elk stuk in deegballetjes: een balletje van 12 gr voor het hoofd, twee balletjes van 5 gr voor de voetjes, 2 balletjes van 7 gr voor de armpjes en 2 balletjes van 8 gr voor de oren.
– Met het overgebleven deeg vorm je het lijfje: rol het deeg dun uit, bestrooi met wat geraspte kaas en sluit het deeg tot een bolvorm.
– Vorm met de andere balletjes de andere delen van de paashaasjes.
– Leg bakpapier op een bakplaat en stel hierop de paashaasjes samen. Laat 30 minuten rusten en bak dan 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C.
– Verwarm intussen de room met 50 gr kaas in een pannetje en laat rustig indikken tot sausdikte.
– Snijd de wortel in balkjes om in de kaassaus te dippen en plaats ze onder de armen van de gebakken paashaasbrioches.
– Dien op met de kaassaus. Maak er een mooi paasmoment van!

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken