Pizzetta met aubergines
Pizzetta met aubergines
Ingrediënten
:
1 pizzabodem
1 zakje geraspte Emmental Bio Entremont
1 grote aubergine
1 soeplepel mascarpone
5 cl vloeibare room
5 cl olijfolie
40 g pijnboompitten
Een teentje knoflook
Enkele blaadjes basilicum
Bereiding
:
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Snijd de aubergine in de breedte in schijfjes.
Giet een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de geplette knoflook en de schijfjes aubergine toe.
Laat een tiental minuten aanstoven.
Rol ondertussen de pizzabodem uit.
Meng de room met de mascarpone en verdeel over de pizza.
Voeg de helft van het zakje geraspte Emmental Bio Entremont toe.
Leg er de gegaarde schijfjes aubergine op.
Voeg de rest van de geraspte Emmental Bio Entremont toe. Strooi er de pijnboompitten over en zet ongeveer 15 minuten in de oven (afhankelijk van de oven).
Haal de pizza uit de oven en leg er enkele basilicumblaadjes op.
Dien op.