Pulled Pork Burger

Raclette ENT Nature 400g

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Pulled Pork Burger

Ingrediënten

voor 4 burgers

Hamburgerbroodjes:

12 g bakkersgist
14 cl water
250 g bloem
25 g melkpoeder
25 g basterdsuiker
50 g zachte boter
5 g zout
Een beetje melk voor een goudbruin korstje
Een paar pompoenpitten

Pulled pork:

1 varkensrollade van ca. 1 kilo
1 el olie
1 ui
1 eetlepel Worcestershiresaus,
3 eetlepels barbecuesaus
1 eetlepel mosterd
5 cl ketchup
1 eetlepel ciderazijn
2 eetlepels bruine suiker
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel Spaanse peper
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 laurierbladen
2 takjes tijm
12 cl groentebouillon
Zout, peper
1 rode ui
4 plakjes raclettekaas van Entremont
Augurken (naar keuze)

Bereiding

Begin met de bereiding van de pulled pork. Schil de ui en hak deze grof. Verhit de olie in een braadpan en braad de rollade aan alle kanten aan. Bak de ui totdat deze begint te kleuren. Meng in een kom alle voor de marinade.

Leg het vlees opnieuw in de braadpan en schenk hier de marinade over. Leg het deksel op de braadpan en zet deze gedurende 4,30/5 uur in een op 150° voorverwarmde oven en draai daarbij het vlees regelmatig om en schenk hier regelmatig het bakvocht over. Bereid tijdens het bakken de hamburgerbroodjes.

Verkruimel de gist in een kom en los deze op in lauw water. Zet dit een tiental minuten weg. Strooi de bloem, het zout en de suiker in de kom van een keukenmachine met kneedhaak. Voeg het gistmengsel toe en kneed enkele minuten. Voeg, wanneer het deeg een bal begint te vormen die los laat, de boter in stukjes toe. Kneed nog enkele minuten.

Doe het deeg in een kom. Bedek dit met huishoudfolie die u ingesmeerd heeft met olie. Laat het deeg in 2 uur rijzen (het deeg moet in volume verdubbeld zijn). Kneed het deeg snel. Vorm ballen van gelijke grootte (ca. 80 g) en zet ze ca. anderhalf uur weg op een met bakpapier bedekte plaat, bedekt met een schone theedoek of met olie ingesmeerde huishoudfolie. Verwarm uw oven op 190°C.

Bestrijk de broodjes met de melk. Strooi hier de pompoenpitten over. Bak de broodjes in 15 / 20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster, alvorens ze door te snijden om ze te vullen. Haal het vlees uit de oven en rafel het vlees uit met een vork. Meng het vlees met de saus. Lauw laten worden.

Vul de hamburgerbroodjes met de van tevoren als een steak gevormde pulled pork. Voeg een ring rode ui en een plakje raclettekaas van Entremont toe. Naar smaak kunt u ook een paar plakjes augurk toevoegen. Warm serveren met sla.

Photo Credits : Stéphanie Iguna @Geekandfood

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken