Quiche met asperges en gerookte zalm

ENT Pack Gratin Simulation Volume Facing

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Quiche met asperges en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 80 gr gerookte zalm
  • 200 gr kleine asperges
  • 120 gr geraspte Entremont kaas
  • 1 rode ui
  • Verse dille
  • 2 eieren
  • 200 ml lichte room
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op de heteluchtstand op 180 °C.

  • Breng water aan de kook en maak intussen de asperges schoon. Kook de asperges 2 minuten en spoel ze dan af onder koud water.
  • Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm. Prik in de bodem gaatjes met een vork zodat het deeg licht en luchtig wordt. Bak 5 à 6 minuten voor in de oven om uiteindelijk een lekker krokante quiche te krijgen.
  • Snijd ondertussen de zalm en de ui in stukjes. Hak de dille fijn. Kluts in een kom de eieren en meng er dan de room, zalm, dille en 70 gr geraspte kaas onder. Kruid af met peper en zout.
  • Leg de asperges en ui op het voorgegaarde deeg, overgiet met het eiermengsel en strooi er dan de rest van de kaas over.

Bak 40 à 45 minuten in de oven, tot de quiche mooi gekleurd is. Smakelijk!

Crédit Photo : Margaux De Biolley
Delen
Afdrukken