Quiche met ham, tomaat, spinazie en emmentaler
Quiche met ham, tomaat, spinazie en emmentaler
Ingrediënten
- 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
- 4 eieren
- 200 ml room
- 100 g ham
- 100 g geraspte emmentaler van Entremont
- 100 g spinazie
- 2 tomaten
- 2 kl Provençaalse kruiden
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de room met de eieren en de helft van de geraspte Emmentaler. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
- Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik er gaatjes in.
- Spoel de tomaten en snijd in stukken. Verdeel de tomaten, de parmaham en de spinazie over de bladerdeegbodem. Giet er het ei-roommengsel over en strooi er de rest van de gemalen emmentaler over. Bak de quiche zo’n 45 minuten in de oven.
Tip: prik er met een satéstokje in om te checken of de quiche stevig en gaar is.
Crédit Photo :