Quiche met ham, tomaat, spinazie en emmentaler

ENT Pack Gratin Simulation Volume Facing

De kaas die u nodig heeft

Ontdek
reduction bg

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Quiche met ham, tomaat, spinazie en emmentaler

Ingrediënten

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 100 g ham
  • 100 g geraspte emmentaler van Entremont
  • 100 g spinazie
  • 2 tomaten
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de room met de eieren en de helft van de geraspte Emmentaler. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
  3. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik er gaatjes in.
  4. Spoel de tomaten en snijd in stukken. Verdeel de tomaten, de parmaham en de spinazie over de bladerdeegbodem. Giet er het ei-roommengsel over en strooi er de rest van de gemalen emmentaler over. Bak de quiche zo’n 45 minuten in de oven.

Tip: prik er met een satéstokje in om te checken of de quiche stevig en gaar is.

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken