Ratatouille met gratin
Ratatouille met gratin
Ingrediënten
:
1 zakje geraspte Spécial Gratin
Entremont
2 courgettes
1 grote aubergine
2 gele aardappelen
2 paarse aardappelen
1 butternutpompoen
2 tomaten
1 witte ui
1 rode ui
2 teentjes look
Verse tijm
Bloem
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Alle groenten wassen en drogen. Schil de aardappelen en de uien. Snij de groenten in plakjes van 3 mm.
Vet een gratinschotel in en bestrooi met bloem. Rangschik de groenten in contrasterende kleuren.
Bereid met een keukenmachine een saus door olijfolie, veel verse tijm, zout, peper en knoflook te mengen. Giet het mengsel over de groenten en dek af met aluminiumfolie.
Bak gedurende 30 minuten op 190°C en verwijder vervolgens de folie.
Bestrooi de ratatouille met de geraspte Spécial Gratin Entremont en bak 10 minuten tot de kaas gesmolten en goudkleurig is.
Een recept gemaakt door Viola Berti