Risotto met Saint Mont des Alpes Entremont en paddenstoelen
Risotto met Saint Mont des Alpes Entremont en paddenstoelen
Ingrediënten
300 g ronde rijst (type Arborio)
150 g Saint Mont des Alpes Entremont
500 g bospaddenstoelen
½ witte ui
10 cl witte wijn
1,5 l groentebouillon
50 g boter
30 g gebrande hazelnoten
1 takje tijm
1 teentje knoflook
Zout en peper
Bereiding
Was de paddenstoelen zorgvuldig en snijd het uiteinde van het steeltje. Laat 20 g boter smelten in een pan. Voeg een geplet teentje knoflook en een takje tijm toe wanneer de boter schuimt. Laat 1 tot 2 minuten trekken en voeg dan de paddenstoelen toe. Laat ongeveer 5 minuten fruiten, kruid met zout en peper en zet weg.
Snipper de halve ui fijn en verwarm de bouillon. Fruit de uien in een sauteuse met 20 g boter en voeg vervolgens de rijst toe. Meng voorzichtig. Wanneer de rijst doorschijnend is, voeg dan de witte wijn toe en roer totdat hij volledig geabsorbeerd is. Voeg nu geleidelijk aan de bouillon toe onder regelmatig roeren.
Rasp de Saint Mont des Alpes Entremont heel fijn. Voeg de paddenstoelen toe wanneer de rijst bijna gaar is. Laat nog 3 tot 5 minuten doorkoken. Neem de pan van het vuur en voeg de geraspte Saint Mont des Alpes Entremont onder voorzichtig roeren toe.
Kruid bij, voeg een nootje boter toe, bestrooi met de gebrande hazelnoten en dien onmiddellijk op.
Fotocredit : Stéphanie Iguna @Geekandfood
Crédit Photo :