Risotto uit de alpenweide gebonden met Gruyère, gekonfijte pompoenblokjes

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Risotto uit de alpenweide gebonden met Gruyère, gekonfijte pompoenblokjes

Ingrediënten

250 g arborio rijst
1 ajuin
50 g boter
300 g geraspte Gruyère van Entremont
50 cl kippenbouillon
200 g pompoen
10 cl witte wijn
3 cl olijfolie
1 mespuntje zout en peper
1 mespuntje fijn zout
 

Bereiding

Snijd de ajuin fijn en laat deze slinken in een kookpot met een beetje olijfolie.

Voeg, wanneer de ajuin goed transparant is, de rijst toe en laat deze al roerend glanzend worden.

Schenk de witte wijn er over en laat deze al roerend verdampen.
Schenk vervolgens de bouillon er over.
Tijdens het koken op smaak brengen.

Aan het einde van de kooktijd de risotto met de boter “opkloppen” en de geraspte Gruyère toevoegen.
De risotto warm houden.

De pompoen schillen en in blokjes snijden.
De pompoenblokjes op een ovenplaat leggen en de olijfolie toevoegen.

In ca. 40 minuten in de oven op 160°C gaar laten worden.
Houd toezicht op het bakken.
Zet aan het einde van de baktijd de pompoen buiten de oven weg.

Leg de risotto op een bord in een cirkel en strooi hier de gekonfijte pompoenblokjes over. Voeg een beetje fijn zout toe. Eet smakelijk.

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken