Gebakken rijst “Egg & bacon”
Gebakken rijst “Egg & bacon”
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 6 sneetjes ontbijtspek of veggiespek, in blokjes gesneden
- ½ bos lente-ui, fijngesneden
- 15 gr gember, geraspt
- ½ spitskool, fijngesneden
- 300 gr gekookte rijst (komt overeen met ongeveer 100 gr ongekookte rijst)
- 2 eieren
- 75 gr Entremont Gruyère IGP France
- Een handjevol bevroren doperwten
- Sojasaus
- Peper en zout van de molen
- Olijfolie
- Optioneel: een beetje gehakte bieslook en enkele gefrituurde uienringen
Bereiding
- Bak het spek met een beetje olijfolie in een ruime pan of wok. Haal het uit de pan zodra het gaar is, voor het begint te roken.Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en voeg de lente-ui, gember en spitskool toe. Kruid met een beetje zout en roerbak tot alles zacht wordt.
Voeg de gekookte rijst en de doperwten toe, en meng goed.
Kluts de eieren in een kom en meng er de gruyèrekaas door. Duw de rijst naar één helft van de pan en giet het eiermengsel in de andere helft. Bak het ei zoals je een roerei zou bakken.
Als de eieren gaar zijn, voeg je een scheutje sojasaus toe. Meng het ei met de rijst, kruid eventueel bij met peper en laat nog 2 à 3 minuten op een rustig vuur staan.
Crédit Photo : Myriam Baya