Kerstboom in madeleines, geraspte Entremont Comté, truffelolie en champignons

New Rapé ENT Comté 130g

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Kerstboom in madeleines, geraspte Entremont Comté, truffelolie en champignons

Ingrediënten

Kooktijd: 12 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen

  • 220 g bloem
  • 3 eieren
  • 1,5 zakjes bakpoeder 
  • 18cl warme melk
  • 50 g olijfolie
  • 30 g truffelolie
  • 130 g geraspte Entremont Compté
  • 120 g champignons van Parijs
  • 2 sjalotten
  • 15g boter
  • Kleine decoratieve sterren 
  • Zeezout en gemalen peper

Bereiding

  • Snijd de sjalot en de champignons fijn.
  • Bak de sjalotten in boter, voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 15 minuten. Zet het opzij na het koken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de bloem met de gist en voeg daarna de eieren toe.
  • Voeg vervolgens de warme melk en de olijfolie toe.
  • Goed mengen.
  • Voeg de geraspte Entremont Comté kaas, de truffelolie en de champignon mengeling toe. Breng op smaak, meng met een lepel en zet het koud. 
  • Voeg boter en bloem toe aan de madeleine vormpjes.
  • Giet het mengsel in de vormpjes, strijk het glad met een schuine spatel en zet het 1 uur in de koelkast.
  • Zet de madeleines ongeveer 12 minuten in de oven. Laat het een paar minuten afkoelen.
  • Zet de kerstboom in elkaar door de madeleines achter elkaar te plaatsen, te beginnen met de basis van de piramide. 
  • Prik de madeleines met tandenstokers om ze te stabiliseren en vul de boom naar boven toe.
  • Versier de boom met kleine stervormige zandkoekjes.
Crédit Photo :
Delen
Afdrukken