Kerstboom in madeleines, geraspte Entremont Comté, truffelolie en champignons
Kerstboom in madeleines, geraspte Entremont Comté, truffelolie en champignons
Ingrediënten
Kooktijd: 12 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen
- 220 g bloem
- 3 eieren
- 1,5 zakjes bakpoeder
- 18cl warme melk
- 50 g olijfolie
- 30 g truffelolie
- 130 g geraspte Entremont Compté
- 120 g champignons van Parijs
- 2 sjalotten
- 15g boter
- Kleine decoratieve sterren
- Zeezout en gemalen peper
Bereiding
- Snijd de sjalot en de champignons fijn.
- Bak de sjalotten in boter, voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 15 minuten. Zet het opzij na het koken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kom de bloem met de gist en voeg daarna de eieren toe.
- Voeg vervolgens de warme melk en de olijfolie toe.
- Goed mengen.
- Voeg de geraspte Entremont Comté kaas, de truffelolie en de champignon mengeling toe. Breng op smaak, meng met een lepel en zet het koud.
- Voeg boter en bloem toe aan de madeleine vormpjes.
- Giet het mengsel in de vormpjes, strijk het glad met een schuine spatel en zet het 1 uur in de koelkast.
- Zet de madeleines ongeveer 12 minuten in de oven. Laat het een paar minuten afkoelen.
- Zet de kerstboom in elkaar door de madeleines achter elkaar te plaatsen, te beginnen met de basis van de piramide.
- Prik de madeleines met tandenstokers om ze te stabiliseren en vul de boom naar boven toe.
- Versier de boom met kleine stervormige zandkoekjes.
Crédit Photo :