Souffleetjes met zachte kaas Entremont

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Souffleetjes met zachte kaas Entremont

Ingrediënten

:

30 g bloem
130 g zachte kaas in portie Entremont
4 eieren op kamertemperatuur
40 g zachte boter
25 cl halfvolle melk
Zout
Peper

Bereiding

:

De oven voorverwarmen op 180 °C.

Smelt 30 g boter in een pan op een zacht vuurtje, bestrooi ze daarna met bloem en klop op zonder klonters te maken.  Verdun daarna met melk, beetje bij beetje, en blijf opkloppen tot het mengsel kookt. Wacht tot het mengsel kookt, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Scheid het eigeel van het eiwit. Doorprik de eidooiers met een vork en voeg ze toe aan de bechamelsaus als het mengsel is afgekoeld. Klop op en zet weg. 

Rasp de zachte kaas Entremont en voeg deze al roerend toe aan het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. 

Klop het eiwit stijf met een snuifje zout en voeg het voorzichtig toe aan de kaasbereiding zonder het te laten inzakken. Meng het met een spatel tot het mengsel glad is. 

Smeer de soufflévormen in met de resterende 10 g boter, bestrooi ze met bloem en verdeel het mengsel erover. Laat het 30 minuten bakken. De gebakken kaassoufflés apart of met een salade serveren en warm opdienen.

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken