Spaghetti bolognaise met veel groentjes
Spaghetti bolognaise met veel groentjes
Ingrediënten
Nodig?
1 rode ui
2 teentjes look
3 wortelen
2 paprika’s
1 courgette
1 aubergine
250 gr champignons
500 gr varkens-kalfsgehakt
250 ml rode wijn
750 ml passata
1 laurierblaadje
1 kl Italiaanse kruiden
500 gr spaghetti
300 gr Entremont emmental geraspt
Peper – zout
Olijfolie
Hoe?
Begin met alle groentjes fijn te snijden
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pot op het vuur
Fruit er de ui en de look in aan
Voeg vervolgens de blokjes wortel toe en laat garen op hoog vuur
Doe na enkele minuutjes de blokjes paprika, courgette en aubergine erbij
Laat opnieuw op hoog vuur garen en roer regelmatig door
Voeg als laatste de stukjes champignon nog toe
Doe het gehakt in stukken bij de groenten en bak rul
Overgiet de groentjes en het gegaarde gehakt vervolgens met de rode wijn en de passata
Breng op smaak met een blaadje laurier, Italiaanse kruiden, peper en zout
Laat het geheel een half uurtje pruttelen op een laag vuurtje
Kook ondertussen de spaghetti al dente in gezouten water
Giet de pasta af en verdeel over bordjes
Schep er een flinke lepel bolognaisesaus bovenop
Werk af met gemalen kaas
Klaar!