Spaghetti bolognaise met veel groentjes

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Spaghetti bolognaise met veel groentjes

Ingrediënten

Nodig? 

1 rode ui
2 teentjes look 
3 wortelen 
2 paprika’s 
1 courgette
1 aubergine
250 gr champignons
500 gr varkens-kalfsgehakt 
250 ml rode wijn 
750 ml passata
1 laurierblaadje
1 kl Italiaanse kruiden 
500 gr spaghetti
300 gr Entremont emmental geraspt 
Peper – zout 
Olijfolie 
 

 

Hoe?

Begin met alle groentjes fijn te snijden 
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pot op het vuur 
Fruit er de ui en de look in aan 
Voeg vervolgens de blokjes wortel toe en laat garen op hoog vuur
Doe na enkele minuutjes de blokjes paprika, courgette en aubergine erbij 
Laat opnieuw op hoog vuur garen en roer regelmatig door 
Voeg als laatste de stukjes champignon nog toe 
Doe het gehakt in stukken bij de groenten en bak rul 
Overgiet de groentjes en het gegaarde gehakt vervolgens met de rode wijn en de passata
Breng op smaak met een blaadje laurier, Italiaanse kruiden, peper en zout 
Laat het geheel een half uurtje pruttelen op een laag vuurtje 
Kook ondertussen de spaghetti al dente in gezouten water 
Giet de pasta af en verdeel over bordjes
Schep er een flinke lepel bolognaisesaus bovenop 
Werk af met gemalen kaas 
Klaar!

Bereiding

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken