Stoofschoteltje van bloemkool “Raclette Entremont”
Stoofschoteltje van bloemkool “Raclette Entremont”
Ingrediënten
Ingreddiënten
250 g raclettekaase
1 bloemkool
4 sneden ham
120 cl melk
90 g bloem
40 g boter
zout, peper, muskaatnoot
Bereiding
Haal de bloemkool uiteen in roosjes en stoom ze 8 tot 10 min • Laat de boter smelten in een pan en voeg er de bloem aan toe • Verdun met de melk en laat indikken op een zacht vuur tot de saus het kookpunt bereikt • Breng op smaak met zout, peper en muskaatnoot • Beboter de stoofschoteltjes, leg in elk schaaltje 2 of 3 bloemkoolroosjes en de in reepjes gesneden ham • Overgiet met de saus en strooi daarop de Kaas voor Tartiflette ENTREMONT • Gratineer 15 min in de oven op 220°C (Th.8).
Serveer goed warm en laat het u smaken !
Crédit Photo :