Tagliatelle, courgettelinten en geschroeide sint-jakobsschelpen

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Tagliatelle, courgettelinten en geschroeide sint-jakobsschelpen

Ingrediënten

 

1 pak Lustucru-tagliatelle
Geraspte Entremont Spécial Pasta
100 g sint-jakobsschelpen
1 courgette
Olijfolie 
Boter
Zout 
Voor de citrussaus: 

1 pompelmoes
1 sinaasappel 
1 limoen
2 eetlepels honing 
1 soeplepel balsamicoazijn 
1 eetlepel olijfolie 
10 g boter 

Bereiding

 

Citrussaus: 

1) Was de vruchten zorgvuldig. Droog ze af en verwijder de schil. Leg de vruchten in een kookpot en zet onder water. Breng aan de kook. 

2) Pers de vruchten uit en filter het sap. 

3) Laat de boter smelten in een pan. Fruit de schillen gedurende twee minuten. Voeg de honing toe en laat zachtjes karameliseren. 

4) Blus met balsamicoazijn en voeg het citrussap toe. Kruid met peper en zout. Wegzetten. 

Courgettelinten: 

1) Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook. 

2) Was de courgette. 

3) Maak met een dunschiller lintjes van de courgettes. Dompel ze twee minuten onder in het kokende water. Wegzetten. 

Pasta en sint-jakobsschelpen: 

1) Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook. Doe de Lustucru-tagliatelle erbij en laat drie minuten koken. Laat uitlekken. 

2) Warm boter en olijfolie op in een pan en laat de sint-jakobsschelpen aan elke kant twee minuten bakken. Kruid met peper en zout. 

Dresseren: 

Meng de Lustucru-tagliatelle met de courgettelinten en schik ze in een bord. Voeg de sint-jakobsschelpen en de citrussaus toe. Strooi er wat geraspte Entremont Spécial Pasta over. Onmiddellijk opeten. 

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken