Tarte flambée met courgette en comté
Tarte flambée met courgette en comté
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 2 bollen kant-en-klaar pizzadeeg
- 2 grote el zure room
- 1 blok Entremont Comté
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 courgette, in schijfjes
- 1 kleine rode ui, in halve ringen
- 4 sneetjes gerookt spek, in reepjes
- enkele sprietjes bieslook, fijnghakt
- olijfolie
Bereiding
– Verwarm de oven voor op 220 graden
– Rol de bollen pizzadeeg uit op met bakpapier beklede bakplaten
– Besmeer ze telkens met een flinke lepel zure room
– Rasp er een laagje comté over
– Bestrooi met de gedroogde oregano
– Beleg de flammkuchen vervolgens met de schijfjes courgette, de stukjes rode ui en de stukjes spek
– Bak ze gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven
– Werk de tartes flambée nog af met fijngehakte bieslook en een scheutje olijfolie alvorens te serveren
Crédit Photo : Stephanie Bex / @stephanie_bex