Tartiflette met pompoen
Tartiflette met pompoen
Ingrediënten
- 800 g kleine vastkokende aardappelen
- 1 pakje raclettekaas van Entremont
- 1 kleine butternutpompoen
- 250 g gerookte spekblokjes
- 1 ui
- Enkele takjes verse tijm
- Enkele takjes verse rozemarijn
- Peper en zout
Bereiding
- Spoel de aardappelen en snijd in fijne schijfjes. Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en en snijd in fijne schijfjes. Kook de schijfjes pompoen en aardappel 10 minuten in gezouten water en giet af.
- Verwarm de oven op 180°C. Doe de aardappel en pompoenschijfjes in 4 ovenschaaltjes. Pel de ui en snijd in halve maantjes. Bak de spekjes met de ui in een pan zonder vetstof. Voeg er de tijm en rozemarijn bij en kruid met peper en zout.
- Lepel de spekjes met de ui over de ovenschaaltjes. Leg er dan wat raclettekaas over. Kruid eventueel nog eens met peper, zout en wat tijm en rozemarijn.
- Zet de schaaltjes zo’n 15 min. in de oven. Gebruik eventueel de grillstand voor een krokant korstje.
Crédit Photo : Macaron Manon