Vegetarische lasagne

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Vegetarische lasagne

Ingrediënten

 

Lasagnebladen
1 kg jonge spinazieblaadjes  
200 g verse kaas
150 g boter
Olijfolie
1 teentje knoflook
1 takje tijm 
2 sjalotten 
20 cl groentebouillon
Nootmuskaat
Geraspte emmentaler Entremont
Zout, peper

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 150°C.
Was de verse spinazie en laat uitlekken.  Verwarm in een braadpan een scheutje olijfolie, het geplette knoflookteentje en de tijm.
Doe de uitgelekte spinazie in de braadpan en bak al roerend 5 minuten tot het kookvocht verdampt is. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat nog 5 minuten op zacht vuur stoven.
Fruit in een andere pan de gesnipperde sjalotten in de boter en giet de groentebouillon erbij.  Laat 5 minuten op zacht vuur inkoken en voeg de verse kaas toe.
Vet een rechthoekige ovenschaal in met olie en bedek de bodem met één laag lasagnebladen. Schep er een laagje spinazie op en wat kaassaus. Maak op deze manier laagjes tot alle opgebruikt zijn.
Bestrooi royaal met geraspte emmentaler Entremont en bak 40 minuten in de oven.

Recept van onze ambassadrice Julie #OnCuisineAutrementBon

Fotocredit:  Stéphanie Iguna @LaFoodFactory 

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken