Vegetarische miniburgers
Vegetarische miniburgers
Ingrediënten
1 ui
1 courgette
1 rode paprika
100 g rijst
100 g linzen
100 g kidneybonen
25 g havervlokken
Olijfolie
Paprikapoeder
100 g geraspte emmentaler Entremont
Bereiding
Fruit de gesnipperde ui en de geraspte courgette in een scheutje olijfolie. Zet opzij.
Halveer de paprika en verwijder de zaadjes. Bak 10 minuten onder de grill van de oven. Laat afkoelen en verwijder de schil.
Doe de gegrilde paprika, rijst, linzen, rode bonen en havervlokken in een blender. Pureer het mengsel tot een grove pasta.
Doe het mengsel in een mengkom en voeg de gare groente, de geraspte emmentaler Entremont en wat paprikapoeder toe.
Verdeel het mengsel in kleine porties, rol er met uw handen balletjes van en druk deze daarna plat tot kleine burgers.
Zet de miniburgers 1 uur in de koelkast. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in een paar minuten aan beide kanten bruin.
Recept van onze ambassadrice Lea #OnCuisineAutrementBon
Fotocredit: Stéphanie Iguna @LaFoodFactory