Velouté van butternut met blokjes Comté Entremont
Velouté van butternut met blokjes Comté Entremont
Ingrediënten
1 butternut
2 sjalotten
1 teentje knoflook
25 cl gevogeltebouillon
5 cl olijfolie
3 mespuntjes nootmuskaat
3 soeplepels notenolie
25 cl melk
Zout en peper
100 g geraspte Comté Entremont
Roze peper
Bereiding
Pel de knoflook en de sjalotten Verwijder de schil en de zaden van de butternut. Snijd de butternut in blokjes. Snijd de Comté Entremont in blokjes.
Fruit de ui en de knoflook gedurende 5 minuten in een stoofpan met olijfolie en voeg vervolgens de blokjes butternut toe. Voeg een beetje nootmuskaat toe, overgiet met gevogeltebouillon en warme melk tot alles bedekt is, kruid met zout en peper, zet het deksel op de pan en laat 20 minuten stoven.
Mix het geheel fijn.
Giet de soep in kommen en voeg de blokjes Comté Entremont toe. Bestrooi met roze peper. Dien onmiddellijk op.
Fotocredit : Stéphanie Iguna @FoodFactory