Wafeltaart met Franse Emmental Entremont
Wafeltaart met Franse Emmental Entremont
Ingrediënten
250 g bloem
2 eieren
40 cl melk
4 g zout
1 zakje bakpoeder
1 soeplepel suiker
60 g gesmolten boter
1 snuifje zout
120 g geraspte Franse Emmental Entremont
1 avocado
Tabasco
5 cl olijfolie
sap van 1 limoen
1 bakje meerkleurige kerstomaatjes
1 handvol rucola
1 wortel
30 g Emmental in portie Entremont
Bereiding
Meng de bloem, het zout, de suiker en de gist in een kom. Maak een putje en voeg de losgeklopte eieren toe. Klop terwijl je de melk geleidelijk toevoegt tot je een homogene pasta verkrijgt zonder klontjes. Blijf lichtjes roeren terwijl je de gesmolten boter en geraspte Emmental Entremont toevoegt. Laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Smeer het wafelijzer in met boter.
Bak elke wafel 3 tot 4 minuten goudbruin.
Meng in een blender de geschilde en ontpitte avocado, de Tabasco, de olijfolie en het limoensap.
Verdeel de guacamole over de wafel, leg er de in 4 gesneden tomaatjes op, wat reepjes wortel, sliertjes Emmental en enkele blaadjes rucola.
Fotocredit : Stéphanie Iguna (@stephatable)