Witloof in de oven

ENT Pack Gratin Simulation Volume Facing

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Witloof in de oven

Ingrediënten

  • 8 stronkjes witloof
  • 8 plakken gekookte beenhesp
  • 40 cl melk
  • 2 teentjes look
  • 4 eetlepels meel
  • 150 g boter
  • 300 g Entremont râpé Spécial Gratin (Geraspte Entremont voor Gratineren)
  • 1 theelepel suiker
  • zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

Wikkel een sneetje ham om elk witloofstronkje en leg deze in een ovenschaal.
Maak een witte saus waar je de kaas aan toevoegt.

Smelt boter in een steelpan op een laag vuur, voeg de bloem toe en roer met een garde. Voeg geleidelijk de melk toe en roer tot de saus goed gedikt is; voeg dan geleidelijk het kookvocht van het witloof toe.

Voeg 1/3 van de geraspte kaas toe en roer tot de kaas smelt.

Haal het van het vuur en kruid af met zout, peper en muskaatnoot.

Giet de witte saus over de rolletjes en bestrooi het gerecht met de resterende geraspte kaas. Plaats 20-25 minuten in de oven op 200°C tot er een mooi korstje op komt.

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken