Witloof in de oven
Witloof in de oven
Ingrediënten
8 stronkjes witloof
8 plakken gekookte beenhesp
40 cl melk
2 teentjes look
4 eetlepels meel
150 g boter
300 g Entremont râpé Spécial Gratin (Geraspte Entremont voor Gratineren)
1 theelepel suiker
zout, peper, nootmuskaat
Bereiding
Het koken van het witloof
Maak het witloof schoon en neem de buitenste bladeren weg en verwijder de onderkant van de wortel om de bittere smaak weg te nemen.
Pel de teentjes look en hak deze fijn
Smelt op middelhoog vuur 50 g boter in een steelpannetje
Voeg het witloof toe met wat water en de suiker
Laat het 15 minuten smoren met het deksel op de pan.
Voeg na 5 minuten koken de look toe
Roer regelmatig totdat het witloof licht karameliseert.
Laat het witloof 30 minuten uitlekken en vang 30 cl kookvocht op. Het witloof moet zo veel mogelijk vocht kwijtgeraakt zijn voor de volgende etappe.