Wortelbladerdeeg met Entremont Label Rouge Emmental crème en champignons
Wortelbladerdeeg met Entremont Label Rouge Emmental crème en champignons
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg
- 30 g bloem
- 30 g boter
- 45 cl volle melk
- 1 eigeel
- 150 g Emmental Entremont “Label Rouge 3 mois”
- 80 g Parijse champignons
- 15 g boter
- Een kwart bundeltje gekrulde peterselie
- 2 cl melk + 1 eigeel
- Fleur de sel en peper van de molen
Bereiding
- Hak de champignons en bak ze gedurende enkele minuten met de boter. Zet apart.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak een hoorntje in papier en bekleed deze met bakpapier.
- Snijd stroken van 1 cm breed in de lengte van het bladerdeeg.
- Omwikkel het papieren hoorntje met de stroken bladerdeeg, beginnend bij de punt, om een hoorntje in de vorm van een wortel te verkrijgen.
- Verwijder het papieren hoorntje en besmeer met het mengsel van eigeel en melk.
- Herhaal de handeling, leg de hoorntjes op een vooraf met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze ongeveer een kwartier.
- Verwijder na het bakken voorzichtig het bakpapier en zet het opzij op een rooster.
Voor de kwarksaus:
- Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem in één keer toe en klop goed gedurende 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg geleidelijk de lauwe melk toe en blijf constant roeren.
- Als de textuur homogeen is, voeg van het vuur het eigeel en de Emmental Entremont “Label Rouge 3 mois” toe en roer goed.
- Zet apart in een spuitzak.
- Vul de bladerdeeghoorntjes met de kaascrème en de gehakte champignons.
- Werk af met enkele schilfers Emmental bovenop de hoorntjes en een takje krulpeterselie.
Smakelijk!
Crédit Photo : Stéphanie Iguna @LaFoodFactory