Wortelbladerdeeg met Entremont Label Rouge Emmental crème en champignons

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Wortelbladerdeeg met Entremont Label Rouge Emmental crème en champignons

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 30 g bloem
  • 30 g boter
  • 45 cl volle melk
  • 1 eigeel
  • 150 g Emmental Entremont “Label Rouge 3 mois”  
  • 80 g Parijse champignons
  • 15 g boter
  • Een kwart bundeltje gekrulde peterselie
  • 2 cl melk + 1 eigeel
  • Fleur de sel en peper van de molen

Bereiding

  • Hak de champignons en bak ze gedurende enkele minuten met de boter. Zet apart. 
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak een hoorntje in papier en bekleed deze met bakpapier. 
  • Snijd stroken van 1 cm breed in de lengte van het bladerdeeg.
  • Omwikkel het papieren hoorntje met de stroken bladerdeeg, beginnend bij de punt, om een hoorntje in de vorm van een wortel te verkrijgen. 
  • Verwijder het papieren hoorntje en besmeer met het mengsel van eigeel en melk. 
  • Herhaal de handeling, leg de hoorntjes op een vooraf met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze ongeveer een kwartier.
  • Verwijder na het bakken voorzichtig het bakpapier en zet het opzij op een rooster. 

Voor de kwarksaus:

  • Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem in één keer toe en klop goed gedurende 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg geleidelijk de lauwe melk toe en blijf constant roeren. 
  • Als de textuur homogeen is, voeg van het vuur het eigeel en de Emmental Entremont “Label Rouge 3 mois” toe en roer goed. 
  • Zet apart in een spuitzak. 
  • Vul de bladerdeeghoorntjes met de kaascrème en de gehakte champignons.
  • Werk af met enkele schilfers Emmental bovenop de hoorntjes en een takje krulpeterselie.

Smakelijk!

Crédit Photo : Stéphanie Iguna @LaFoodFactory
Delen
Afdrukken