Zoete aardappelen gevuld met champignons en emmental Entremont in blok
Zoete aardappelen gevuld met champignons en emmental Entremont in blok
Ingrediënten
:
4 zoete aardappelen
150 g Parijse champignons
120 g emmental Entremont in blok
5 cl witte wijn
10 cl dikke room
1 sjalot
20 g boter
Zout en peper
Bereiding
:
De oven voorverwarmen op 200 °C.
De zoete aardappelen goed wassen, afborstelen en afdrogen, ze in aluminiumfolie wikkelen en 45 tot 60 minuten bakken (afhankelijk van hun grootte).
Controleren of ze genoeg gebakken zijn door er met een mes in te prikken, er moet een kleine weerstand zijn.
Ondertussen de emmental Entremont in blokjes snijden en opzijzetten.
De champignons en de sjalot fijn snijden.
Een beetje boter in een pan doen en de sjalotjes bakken totdat ze doorzichtig worden, vervolgens de champignons toevoegen en ze 7 tot 10 minuten fruiten.
Met witte wijn blussen en daarna opzijzetten.
Na het bakken de zoete aardappelen laten afkoelen en daarna de aluminiumfolie verwijderen.
De zoete aardappelen in de lengte doorsnijden en daarna het vruchtvlees voorzichtig met een lepeltje verwijderen.
Het overschot aan vruchtvlees in blokjes snijden.
De zoete aardappel garneren: eerst een laag dikke room aanbrengen, het mengsel van Parijse champignons met witte wijn toevoegen, daarna de aardappelbrunoise en ten slotte de blokjes emmental Entremont.
Een tweede keer in de oven bakken gedurende ongeveer 15 minuten, totdat de kaas gegratineerd is.
Onmiddellijk serveren.