Zoete aardappelgratin met Entremont Mix Gratin en pompoen- en zonnebloempitten

ENT Pack Gratin Simulation Volume Facing

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Zoete aardappelgratin met Entremont Mix Gratin en pompoen- en zonnebloempitten

Ingrediënten

  • 3 à 4 middelgrote zoete aardappelen
  • 3 cl room
  • 125 gr Entremont Mix Gratin
  • 2 sjalotten
  • 20 gr boter
  • Zout en peper
  • Snuifje nootmuskaat
  • 30 gr mix van pompoen- en zonnebloempitten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de zoete aardappelen gaar (ong. 20 minuten) in gezouten kokend water.
  • Snijd ondertussen de sjalotten fijn en fruit ze ongeveer tien minuten in de boter.
  • Pureer de zoete aardappelen als ze gaar zijn tot een gladde puree.
  • Voeg de room en sjalotjes toe aan de puree en meng goed.
  • Breng eventueel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Giet het mengsel in een gratinschotel.
  • Meng de pompoen- en zonnebloempitten met de Entremont Mix Gratin.
  • Strooi het mengsel over de bovenkant van de gratin en bak ongeveer 15 minuten op 180°C.
  • Serveer warm, eventueel met een salade.
Crédit Photo : La Food Factory
Delen
Afdrukken