Zoete aardappelgratin met Entremont Mix Gratin en pompoen- en zonnebloempitten
Zoete aardappelgratin met Entremont Mix Gratin en pompoen- en zonnebloempitten
Ingrediënten
- 3 à 4 middelgrote zoete aardappelen
- 3 cl room
- 125 gr Entremont Mix Gratin
- 2 sjalotten
- 20 gr boter
- Zout en peper
- Snuifje nootmuskaat
- 30 gr mix van pompoen- en zonnebloempitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de zoete aardappelen gaar (ong. 20 minuten) in gezouten kokend water.
- Snijd ondertussen de sjalotten fijn en fruit ze ongeveer tien minuten in de boter.
- Pureer de zoete aardappelen als ze gaar zijn tot een gladde puree.
- Voeg de room en sjalotjes toe aan de puree en meng goed.
- Breng eventueel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Giet het mengsel in een gratinschotel.
- Meng de pompoen- en zonnebloempitten met de Entremont Mix Gratin.
- Strooi het mengsel over de bovenkant van de gratin en bak ongeveer 15 minuten op 180°C.
- Serveer warm, eventueel met een salade.
Crédit Photo : La Food Factory