Zoete aardappelkroketjes met raclettekaas van Entremont
Zoete aardappelkroketjes met raclettekaas van Entremont
Ingrediënten
200 g zoete aardappels
300 g aardappels
20 g boter
4 plakjes raclettekaas van Entremont
½ bosje bieslook
1 kopje paneermeel
1 kopje bloem
2 eieren
Frituurolie
Bereiding
Schil de zoete aardappels en de gewone aardappels. Snijd ze in blokjes en kook ze in 15 tot 20 m gaar in een grote hoeveelheid kokend water. Prak de aardappels en zoete aardappels met een pureestamper. Voeg de boter toe en strooi hier de fijngeknipte bieslook over. Voeg zout en peper toe. Zet het mengsel minstens 1 uur koel weg.
Snijd de raclettekaas in blokjes. Neem een eetlepel puree in uw hand, leg hier een paar blokjes raclettekaas op. Bedek deze met de puree en maak hier tussen uw handen een mooi rond balletje van. Doe dit totdat alle puree op is. Zet de balletjes minstens 1 uur koel weg.
Paneer de balletjes vlak voor het opdienen: Rol de balletjes een voor een door de bloem, daarna door de opgeklopte eieren en als laatste door het paneermeel. Frituur ze en laat ze uitlekken op keukenpapier. Warm serveren met sla.
Photo Credits : Stéphanie Iguna @Geekandfood