Zonnetaart met sneetjes Emmental Entremont

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek
reduction bg

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Zonnetaart met sneetjes Emmental Entremont

Ingrediënten

voor een taart (of 2 minitaartjes)

2 rollen bladerdeeg
6 sneetjes Emmental Entremont
1 potje pesto
25g pijnboompitten
1 eigeel
5 cl melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spreid de twee rollen deeg uit.

Leg de eerste schijf op een vel bakpapier. Smeer de pesto uit en schik de sneetjes Emmental Entremont erop, zorg dat u rondom 1 tot 2 cm vrijhoudt. Strijk de rand van het deeg in met een mengsel van eigeel en melk.  Dek af met de tweede schijf deeg. Druk de de randen samen met de vingers.  Zet een omgekeerd glaasje in het midden van het deeg en snijd 24 stralen vanaf het glaasje.

Neem het glaasje weg en draai de stralen nu voorzichtig enkele keren om.

Strijk in met de rest van het eigeel met behulp van een bakkwastje.  Bestrooi met pijnboompitten.

Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Lauwwarm opdienen.

 

Tip: U kunt ook mini-uitvoeringen maken. Hiervoor snijdt u de schijven deeg in de gewenste diameter met een kom en een mes.

Fotocredit: Stéphanie Iguna

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken