Zuurdesem toast met gemarineerde courgette, groene asperges en comtékaas
Zuurdesem toast met gemarineerde courgette, groene asperges en comtékaas
Ingrediënten
- 4 dikke zuurdesemboterhammen
- 1/4de groene courgette (in de lengte)
- 1/4de gele courgette (in de lengte)
- 2 groene asperges
- 50 g comtékaas, 8 maanden gerijpt van Entremont
- 1 citroen
- 4 el olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Bedruppel de zuurdesemboterhammen aan beide kanten met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze kort in de pan.
- Spoel intussen de courgettes en de groene asperges en snijd ze in dunne linten met behulp van een dunschiller. Doe ze in de rest van de olijfolie en pers er een beetje citroensap over uit (+- 1 eetlepel), kruid ze met peper en zout.
- Schik de zuurdesemboterhammen op de borden. Schik er de gemarineerde courgettes op en werk af met een beetje citroenzeste en flink wat geraspte comtékaas.
Crédit Photo : Manon Van Aerschot / @manonvanaerschot