Popcorn met geraspte Gruyère Entremont
Popcorn met geraspte Gruyère Entremont
Ingrediënten
100 g geraspte Gruyère Entremont
100 g maïskorrels
2 soeplepels druivenpitolie
1 bosje bieslook
3 g Piment d‘Espelette
Bereiding
Giet de olie in een grote pan, voeg de maïskorrels toe en bedek de korrels met olie. Doe een deksel op de pan. Na 2 tot 3 minuten zullen de korrels beginnen poffen. Zet het vuur uit zodra het geluid stopt.
Verwarm de oven voor op 200°C (thermostaat 6/7).
Leg de popcorn op de bakplaat. Bestrooi de popcorn met geraspte Gruyère Entremont.
Stop de bakplaat in de oven als deze warm is en laat de kaas ongeveer 5 minuten smelten.
Giet de popcorn meteen in een kom en meng. Voeg de gehakte bieslook en de Piment d‘Espelette toe. Meng opnieuw en dien op in puntzakjes.
Fotocredit : Stéphanie Iguna (@stephatable)