De raclette is terug!

Het is zover, de kou is terug! Gedaan met de lichte outfits en de avonden op het terras … Haal de sweaters en warme dranken weer boven. Word je daar wat weemoedig van? Dan hebben wij wat je nodig hebt: onze seizoensgebonden recepten voor raclette zorgen ervoor dat je je weer beter gaat voelen!

Onze originele recepten voor raclette

Geïnspireerd door de traditionele raclette hebben we originele recepten voor raclette gemaakt:

Aardappelsandwich & raclette: wij hebben hier een recept voor raclette met een verfijnde presentatie. Snij de aardappel doormidden, voeg een sneetje raclette kaas en rauwe ham of spek toe. Maak de aardappel dicht met een tandenstokertje of een touwtje en klaar is Kees!
DeEntremont-raclette in een nieuw jasje: je kunt je raclette-avond in een volledig nieuw jasje steken. Serveer je gasten de bosraclette met champignons en sjalot; de gezonde raclette waarin je verschillende groenten combineert met onze raclette kaas; of de zeeraclette die met zalm en aardappelen bereid wordt. Je kunt natuurlijk ook garnalen of andere zeevruchten toevoegen als je dat wilt …
Onze recepten voor raclette in de oven

Geniet je graag van een goede raclette, maar is je raclettetoestel defect of staat het nog ergens achterin je garage? Geen probleem, wij schieten je te hulp met onze recepten voor raclette in de oven.

Onze gevulde aardappelen met raclette: als je wilt afstappen van de traditionele met gehakt gevulde groenten, proef dan eens groenten gevuld met raclette-kaas! Je kan dit ook uitproberen met paprika’s of zoete aardappelen.
De beroemde mac and cheese met raclette: dit is een klassieker in de Verenigde Staten, maar is nog niet zo bekend bij ons. Volgens het recept moet je macaroni gebruiken, maar met pasta die je in je kast hebt liggen, lukt het ook prima.
Onze rustieke courgettetaart met raclette: je kunt je eigen kruimeldeeg maken of kant-en-klaar kopen en daar courgette en raclette kaas aan toevoegen. Je moet de taart enkel nog in de oven bakken.
 
Onze aperitiefrecepten met raclette

Nu het weer kouder wordt, heb je waarschijnlijk wel zin om warme en heerlijke aperitieven te serveren.

De yakitori-spiesjes met raclette: verwen jezelf met deze huisbereide raclette-kaasspiesjes met gerijpte rundshaas of rundercarpaccio
Eenbladerdeegpizza met raclette: snel en gemakkelijk te bereiden als avondmaal of een heerlijk aperitiefhapje dat iedereen weet te smaken. Je kunt gekookte ham, champignons ensneetjes raclette toevoegen, maar ook andere ingrediënten naar keuze (aardappelen, montagneham).
Kroketten van zoete aardappel met raclette: je gasten zullen als een blok vallen voor deze zoete en sappige kroketten! De kroketten worden afgewerkt met bieslook en stukjes raclette kaas. Je kunt dit recept klaarmaken met zoete of gewone aardappel.
Onze muffins met gedroogde tomaten & raclette Entremont: als je het deeg in een klein muffinvormpje giet, krijg je aperitiefhapjes die je in één hap kunt verorberen!
 

En jij? Ga jij voor onze vernieuwde ralette of houd je het toch liever klassiek? Wij horen het graag!

 

De raclette is terug!

Lees het artikel

DIY: Maak een originele kaasschotel

Lees het artikel
10