Onze raclettetips om ook kinderen fan te maken

Van een lekkere raclette smullen, dat doe je met de hele familie! Gemakkelijk te bereiden, verrukkelijk lekker en gebruiksvriendelijk, kortom, de raclette is de absolute topper onder de wintergerechten. En als zij de groten weet te bekoren, waarom dan ook niet de kleintjes? Ziehier onze tips om je raclette avond tot een waar smulfestijn te maken voor je kinderen.

De babyraclette: van 1 tot 3 jaar

Heb je een familieraclette gepland, maar weet je niet hoe je ze moet aanpassen voor de peuters? Prak de gestoomde aardappelen fijn en voeg een scheutje melk toe, zo heb je in een handomdraai een lekkere puree. Bestrooi de puree met een laagje fijngemixte ham, de meest aan hun leeftijd aangepaste charcuterie. Voor de oudere kinderen kun je de ham met speciale vormpjes in stukken snijden om er leuke figuren van te maken. Bedek tot slot het geheel met een raclettekaas zonder korst!

De raclette voor 4-jarigen en ouder

Zweren je kinderen uitsluitend bij pasta? Vervang dan de traditionele aardappelen eens door pastaschelpjes. Kook de pasta op voorhand en warm hem op het laatste ogenblik opnieuw op in een steelpan. Bedek de pasta met ham en gesmolten raclettekaas: ziehier de traditionele pasta met kaas in racletteversie! Een ander, ludiek alternatief: schik een schijf ham op een bord, giet de raclettekaas erover en oprollen maar! Op die manier kan je kind zijn raclette uit het vuistje eten!

De raclette voor tieners

Tieners willen eten zoals volwassen en zelf hun bord kunnen samenstellen. Bereid dus een trendy raclette door je recept te pimpen met gezonde ingrediënten! Voorzie babywortelen of kerstomaten voor de jeugd. Je kunt bijvoorbeeld ook surimistaafjes of hamblokjes serveren in plaats van de gebruikelijke vleeswaren in schijfjes. Bedek dit alles tot slot met smeltende raclettekaas!

Je zal zien, je zal nog vaak kunnen genieten van gezellige raclette avonden met de hele familie. Vergeet niet jouw raclettetips met ons te delen op de sociale media!

De raclette is terug!

Lees het artikel

DIY: Maak een originele kaasschotel

Lees het artikel
10