Zwanger? Val als een blok voor kaas!

Goed nieuws voor de liefhebbers van kaas die een blijde gebeurtenis in het verschiet hebben… Je mag gerust kaas eten tijdens je zwangerschap!

Kaas is een uitstekende bron van calcium die onontbeerlijk is voor de goede ontwikkeling van je baby. Wij helpen je de kazen ontdekken die je met een gerust hart en zonder complexen mag eten!

Waarom worden bepaalde kazen afgeraden tijdens de zwangerschap?

De medische wereld raadt aan bepaalde kazen te vermijden, die in staat zijn om verspreiding van bacteriën zoals de listeriabacterie te bevorderen.

Deze bacterie ligt aan de basis van de ziekte die listeriose wordt genoemd en die ernstige schade kan toebrengen aan de gezondheid en de ontwikkeling van je baby.

De listeriabacterie houdt van vochtige omgevingen, maar is niet bestand tegen thermische behandelingen… Je kunt dus gerust verhitte kazen blijven eten.

Welke soorten kaas mag je eten?

Gepasteuriseerde kazen kun je zonder risico eten, want de gepasteuriseerde melk wordt tot meer dan 70 °C verhit. De pasteurisatie en de zuurheid die tijdens het fabricageproces worden gecreêerd, beperken de ontwikkeling van bacteriën.

Verhitte geperste kazen zijn dan ook echte aanraders als je zin hebt in kaas! Omdat zij verhit zijn, kun je ook van geperste gekookte zuivel op basis van rauwe melk genieten.

Wat met de kazen van Entremont?    

Tijdens je zwangerschap kun je al onze verhitte geperste kazen naar hartelust blijven eten: Emmental, Gruyère, Comté, of ook nog Beaufort… Aan jou de keuze!

Heb je zin in een raclette? Je mag raclettekaas eten, op voorwaarde dat je hem verwarmt. Geef ook de voorkeur aan een kaas zonder korst.

In schijven, in porties of geraspt, keuze genoeg! Je hoeft je het genot van een lekker stukje kaas dus niet te ontzeggen tijdens je zwangerschap!

De raclette is terug!

Lees het artikel

DIY: Maak een originele kaasschotel

Lees het artikel
10