Boerentoast met Gruyère uit het Juragebergte

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Boerentoast met Gruyère uit het Juragebergte

Ingrediënten

100 g Gruyère Entremont (gerijpt in de Jurastreek)
4 grote sneden wit brood
5 champignons de Paris
2 tomaten
10 g boter
2 gehakte sjalotten
½ citroen
25 g light room
2 eetlepels peterselie
zout en peper
 

Bereiding

Laat de boter smelten en fruit er de sjalotten en de fijngehakte paddenstoelen in met het citroensap.
Kruid met peper en zout.
Bak even op een fel vuur.
Voeg de room toe en laat inkoken. 
Snij de tomaten in blokjes.
Rooster het brood, doe het champignonmengsel erop en daarna de tomaten, de peterselie en de Gruyère Entremont.
Zet 6 min onder de gril van de oven op 180°C (th.6).
Serveer met een groen slaatje of met courgetteschijfjes, gebakken met peterselie.

Tip  : Voor de fijnproevers kan u een beetje knoflook op de paddenstoelen persen wanneer u ze bakt.

 

 

 

 

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken