Böreks met Entremont Spécial Gratin kaas

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Böreks met Entremont Spécial Gratin kaas

Ingrediënten

1 fijngesnipperde ui
1 fijngehakt teentje knoflook
100 gr verse snijbiet of spinazie
1 koffielepel komijn
0,5 koffielepel sumak
100 gr verkruimelde feta 
100 gr Entremont Spécial Gratin kaas
1 handje fijngehakte dille of peterselie
4 blaadjes yufka of 8 blaadjes filodeeg
1 eigeel
50 ml melk
1 soeplepel blond sesamzaad
1 soeplepel zwarte komijn of zwart sesamzaad
Olijfolie
Peper en zout van de molen
 

Laat de yufka op kamertemperatuur komen. Spoel de snijbiet schoon en scheid de stengels van de bladeren. Snijd de stengels in kleine stukjes en hak de bladeren grof. Verhit een flinke geut olijfolie in een pan en doe er de gesnipperde ui in, samen met de snijbietstengel en een flinke snuf zout. Roer geregeld om, tot de groenten gaar zijn. Reken hiervoor zo’n 10 minuten.

Voeg nu de snijbietbladeren en de knoflook toe, samen met de komijn en een paar draaien van de pepermolen. Een extra snufje zou mag ook nog. Gaar zo’n twee à drie minuten, haal van het vuur en laat afkoelen.

Verwarm je oven voor op 180 °C. Neem een kom en meng hierin de snijbiet, de feta, de Entremont Spécial Gratin kaas, de sumak en de dille. Meng in een ander kommetje de melk, het eigeel en een soeplepel olijfolie. Neem een ovenschool en leg hierin een vel bakpapier. Wij werkten met een ovenschaal van 26 x 20 cm.

Snijd de yufka-blaadjes doormidden. Je hebt in totaal 5 blaadjes nodig. Leg er eentje in de ovenschaal en laat de randen uitsteken. Bestrijk met het melkmengsel, vouw de randen in de schaal en bestrijk deze ook. Schik hierop een kwart van het snijbietmengsel en dek af met een blaadje yufka. Bestrijk het blaadje met het melkmengsel en herhaal de handeling nog drie keer. Het bovenste blaadje yufka bestrijk je ook weer met het melkmengsel. Daarna strooi je er de sesam en de komijn over.

Neem een scherp mes en snijd je börek in 6 gelijke delen. Bak 30 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin is gekleurd. Serveer samen met een goed gekruide groene salade.

Heb je nog börek over? Je kan het makkelijk enkele dagen bewaren in de koelkast. Warm het ongeveer 20 minuten op in de oven op 120 °C. Smakelijk!

 

Bereiding

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken