Emmentalerbonbons met truffel
Emmentalerbonbons met truffel
Ingrediënten
4 vierkante vellen brikdeeg
120 g Franse emmentaler (8 rechthoekjes)
1 kleine truffel (ongeveer 30 g)
1 snuifje peper
een beetje boter (5 g)
16 sprietjes bieslook
Bereiding
Oven 10 min voorverwarmen op th. 6-7.
Snij elk brikdeegvel in 2.
Leg te midden van elke helft een rechthoekje emmentaler van 1 X 3 cm zijde.
Strooi er enkele truffelspaanders op, kruid met wat peper en vouw vervolgens de vellen toe rond de kaas.
Knoop de uiteinden dicht met behulp van een sprietje bieslook in de vorm van een bonbon.
Strijk de bonbons in met gesmolten boter. Leg ze op een kookplaat met antikleeflaag en zet in de oven.
Laat 8 tot 10 min bakken, tot de bonbons een mooi goudgeel kleurtje hebben.
Serveer onmiddellijk zodat de emmentaler binnenin de bonbons nog mooi lopend is.
Tip van de chef : men kan de bonbons ook instrijken met wat truffelolie om de smaak nog te accentueren.