Galette met gekaramelliseerde ui en kaas
Galette met gekaramelliseerde ui en kaas
Ingrediënten
Nodig
1 kg gele uien
2 takjes tijm + extra voor de afwerking
1 el rode wijnazijn
1 vel kruimeldeeg
100 gr Entremont geraspte emmental
1 ei
Peper – zout
Boter
Hoe
Pel de uien en snijd ze in dunne, halve ringetjes
Stoof ze aan in een klontje boter in een grote pan
Rits twee takjes tijm en voeg bij de uien
Kruid met een snuifje zout
Laat de uien minimum 45 minuten zachtjes stoven op een zacht vuurtje totdat ze mooi goudbruin gekaramelliseerd zijn
Roer regelmatig tijdens het stoven
Breng de uien als ze klaar zijn nog op smaak met een eetlepel rode wijnazijn
Rol het vel kruimeldeeg uit
Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat
Verdeel de uien over het kruimeldeeg maar blijf ongeveer 2 à 3 cm van de rand af
Bestrooi met een laagje gemalen kaas
Plooi de randen om naar binnen toe
Kluts het ei los
Bestrijk hiermee de randen van de galette
Bestrooi nog met extra tijm
Bak de galette 25 à 30 minuten in de oven op 180 graden
Serveer met een glaasje wijn
Klaar!