Galette met gekaramelliseerde ui en kaas

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Galette met gekaramelliseerde ui en kaas

Ingrediënten

Nodig 1 kg gele uien 2 takjes tijm + extra voor de afwerking 1 el rode wijnazijn  1 vel kruimeldeeg 100 gr Entremont geraspte emmental  1 ei  Peper – zout  Boter   Hoe Pel de uien en snijd ze in dunne, halve ringetjes  Stoof ze aan in een klontje boter in een grote pan  Rits twee takjes tijm en voeg bij de uien  Kruid met een snuifje zout Laat de uien minimum 45 minuten zachtjes stoven op een zacht vuurtje totdat ze mooi goudbruin gekaramelliseerd zijn Roer regelmatig tijdens het stoven   Breng de uien als ze klaar zijn nog op smaak met een eetlepel rode wijnazijn Rol het vel kruimeldeeg uit Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat  Verdeel de uien over het kruimeldeeg maar blijf ongeveer 2 à 3 cm van de rand af Bestrooi met een laagje gemalen kaas Plooi de randen om naar binnen toe  Kluts het ei los  Bestrijk hiermee de randen van de galette Bestrooi nog met extra tijm Bak de galette 25 à 30 minuten in de oven op 180 graden  Serveer met een glaasje wijn Klaar!

Bereiding

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken