Galette met gekaramelliseerde ui en kaas

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Galette met gekaramelliseerde ui en kaas

Ingrediënten

Nodig

1 kg gele uien
2 takjes tijm + extra voor de afwerking
1 el rode wijnazijn 
1 vel kruimeldeeg
100 gr Entremont geraspte emmental 
1 ei 
Peper – zout 
Boter
 

Hoe

Pel de uien en snijd ze in dunne, halve ringetjes 

Stoof ze aan in een klontje boter in een grote pan 

Rits twee takjes tijm en voeg bij de uien 

Kruid met een snuifje zout

Laat de uien minimum 45 minuten zachtjes stoven op een zacht vuurtje totdat ze mooi goudbruin gekaramelliseerd zijn

Roer regelmatig tijdens het stoven 

 Breng de uien als ze klaar zijn nog op smaak met een eetlepel rode wijnazijn

Rol het vel kruimeldeeg uit

Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat 

Verdeel de uien over het kruimeldeeg maar blijf ongeveer 2 à 3 cm van de rand af

Bestrooi met een laagje gemalen kaas

Plooi de randen om naar binnen toe 

Kluts het ei los 

Bestrijk hiermee de randen van de galette

Bestrooi nog met extra tijm

Bak de galette 25 à 30 minuten in de oven op 180 graden 

Serveer met een glaasje wijn

Klaar!

Bereiding

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken