Gevulde conchiglioni

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Gevulde conchiglioni

Ingrediënten

250 gr grote pastaschelpen (conchiglioni)
Vegetarische bolognaise met gerookte tofu (bekijk hier het recept)
50 gr Entremont Emmental français
2 à 3 soeplepels chapelure (huisgemaakt smaakt beter)
Voor de bechamel: 30 gr boter, 30 gr bloem, 50 cl volle melk, 50 gr Entremont Emmental français, nootmuskaat, peper en zout van de molen
 

Doe de boter en de bloem in een kleine pannetje en zet gedurende 5 minuutjes op een matig vuur. Roer regelmatig en laat de bloem goed warm worden. Doe nu beetje bij beetje de melk erbij, roer goed zodat je een egale dikke saus krijgt. Voeg de Emmental toe, meng en zet van het vuur. Controleer de kruiding. Kruid indien nodig met peper en zout. Je kan de bechamel gerust van tevoren of zelfs een dag voordien klaarmaken.

 

Warm de oven voor op 200 °C. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook  de pastaschelpen tot 2 à 3 minuten vóór de tijd die op de verpakking staat. Spoel grondig met koud water om het kookproces te stoppen. Besprenkel met een beetje olie om te voorkomen dat de schelpen gaan plakken. Vul ze met de vegetarische bolognaise.

 

Doe de bechamel in een ovenschotel en leg hierop de gevulde pastaschelpen. Meng in een kommetje de chapelure en de Emmental. Bestrooi hiermee de pastaschelpen en zet dan zo’n 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en lichtjes gekleurd is.

Bereiding

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken