Gevulde pannenkoeken met comté, op een bedje van bechamelsaus met prei

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Gevulde pannenkoeken met comté, op een bedje van bechamelsaus met prei

Ingrediënten

1 blok comté Entremont Le fruité 8 maanden rijping
250g ricotta
1 zakje (70g) geraspte Emmentaler kaas Entremont
zout en peper
 

Voor het pannenkoekendeeg:

150 Vajra bio pannenkoekenmeel (mengsel van tarwemeel en boekweitmeel)
4 eieren
250ml volle melk
150ml donker bier
100g boter + bakboter
een snuifje zout
 

Voor de bechamelsaus met prei:

30g boter
30g meel
50cl volle melk
een snufje nootmuskaat
2 preiwitten
olijfolie
zout en peper
 

Bereiding

:

Begin met het bereiden van het pannenkoekendeeg, dat een uur moet rusten. Verwarm melk met boter. Klop de eieren met de bloem stevig op. Giet de melk er al roerend bij tot je een glad, smeuïg geheel krijgt, en giet het bier er vervolgens bij. Voeg een snuifje zout toe en laat het een uurtje rusten met het deksel erop. Je kan het deeg ook de dag voordien al klaarmaken en in de koelkast bewaren.

Terwijl het deeg rust, kan je de bechamelsaus maken. Snijd de preiwitjes in dunne plakjes. Stoof ze in een pan met een beetje olijfolie en een snuifje zout, en roer ze een goed kwartier om. De prei moet dan beginnen smelten en al licht aankleuren. Hak de prei nu nog wat fijner met een keukenrobot of met een staafmixer. Het kan zijn dat dit makkelijker gaat als je wat melk toevoegt. Zet de prei nu even aan de kant en kook de boter en de bloem in een kleine steelpan gedurende 5 minuten. Giet er dan beetje bij beetje melk bij terwijl je roert. De saus zal steeds dikker worden. Giet nu ook de preimengeling hierbij, meng alles en zet het even opzij. Deze bechamelsaus kan ook gerust vooraf, of zelfs de dag ervoor al worden klaargemaakt.

Verwarm de oven voor op 180°C, best zonder de ventilator aan te zetten (dit droogt de pannenkoeken uit). Nadat het deeg heeft gerust, kook je de pannenkoeken één voor één in een hete pan met een beetje boter.

Snij de comtékaas in kleine blokjes of rasp hem grof. Doe in elke pannenkoek een eetlepel ricottakaas, daarna een beetje comté en voeg wat gemalen peper toe. Vouw de pannenkoek dan dicht zoals een wrap of een loempia, maar niet al te strak. Leg nu deze “pakketjes” in een ovenschaal (vouw ze best toe naar de benedenkant) en zet ze 10 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten.

Serveer elke pannenkoek op een bedje van preibechamelsaus, bestrooi het geheel met geraspte Emmentalerkaas, en tast toe!

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken